Onze werkwijze

De testprocedure van Normec MTS in 8 stappen

Terwijl de samenstelling van een samplekit verschilt naargelang het te testen water aan boord, verloopt het testen telkens volgens dezelfde procedure, of we nu uw scrubberwater, ballastwater of drinkwater onderzoeken. Hieronder ziet u in één oogopslag uit welke fases het testproces bestaat.

1. Start procedure
Nadat we uw aanvraag voor een samplekit hebben ontvangen, verzenden wij deze dezelfde dag nog.

2. Transport samplekit
Levering van de eco-friendly en recyclebare samplekit aan boord van uw schip. Waar ter wereld het zich ook bevindt.

3. Sampling
Sampling van het water aan de hand van heldere instructies. Hierna kunt u de samples gekoeld bewaren in de kit.

4. Gekoeld transport
U zendt de samplekit met daarin de gekoeld bewaarde samples terug naar het laboratorium van Normec MTS.

5. Analyse
De samplekit wordt in een NEN-EN-ISO/IEC 17025:2017-geaccrediteerd laboratorium geanalyseerd.

6. Uitkomst en rapportage
Binnen tien dagen na ontvangst van de samplekit door ons laboratorium, kunt u het testrapport downloaden via ons klantenportaal.

7. Advies en bijsturing
Mochten uit de laboratoriumanalyse afwijkende normen blijken, dan nemen wij contact met u op. We bespreken de mogelijke oorzaken ervan en de vervolgoplossingen die Normec MTS kan bieden.

8. Opvolging
De opvolging kan bestaan uit bijvoorbeeld het laten reinigen van een installatie aan boord. Normec MTS faciliteert in deze en andere zaken.

BWMS Commissioning Testing

Ballast Water Management Ssystem (BWMS) Commissioning, ook bekend als inbedrijfstelling van ballastwaterbeheersystemen, is een essentieel proces dat ervoor zorgt dat het ballastwatersysteem van uw schip goed funcioneert en aan de geldende regelgeving voldoet. Het validatieproces van een ballastwatersysteem bestaat uit de volgende 4 stappen.

1. Start procedure
Nadat de offerte is geaccepteerd maken we met u een afspraak om de BWMS Commissioning uit te voeren. De afspraak kan op meerdere havens ter wereld plaats vinden en wordt samen met u afgestemd op de aankomst van het schip.

2. Aan bord testen
Een gekwalificeerde medewerker van Normec MTS of haar partner zal op het afgesproken moment aan boord komen om diverse monsters te nemen en analyseren met de meegenomen hiervoor gespecialiseerde apparatuur. De eerste resultaten zullen hierbij mondeling worden gedeeld.

3. Laboratorium testen
We kunnen gelijktijdig met ons bezoek aan boord ten behoeve van de BWTS Commissioning Testing uw VGP2013 certificaat verzorgen door na monstername het ballastwater te laten onderzoeken bij een van onze geaccrediteerde laboratoria. Dit is een terugkerende (half)jaarlijkse Ballast Water controle die wordt geëist door de US EPA en wordt gehandhaafd door de US Coast Guard.

4. Rapportage
Binnen 10 werkdagen zal een rapportage van de onderzochte parameters gedeeld worden en te downloaden zijn op ons klantenportaal.

Klantenportaal Normec MTS

Elke klant van Normec MTS krijgt toegang tot het klantenportaal. Bij aanvang van de samenwerking worden de instructies voor de sampling samen met u als klant gemaakt. We gebruiken hiervoor uw logo en foto’s die herkenbaar zijn voor uw bemanningsleden.

Geïnteresseerd?

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in als u meer wilt weten over onze dienstverlening. Na ontvangst ervan nemen wij spoedig contact met u op.

Informatie aanvragen
Man met mobiel achter laptop

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu

Zoek op de website